Fri frakt över 940 kr  (ord. 69 kr)
Snabb leverans (1-3 dagar)

ALEPEO

En äkta Aleppotvål kombinerar olivoljans mildhet med lageroljans välgörande egenskaper och blir en livslång vän. Tvålarna är certifierade och är av högsta kvalitet och ska inte förväxlas av billigare kopior av Aleppotvålar.

Generellt kan sägas att ju mer lagerbärsolja desto mer välgörande vid problemhud. Vid normal hud är tvålarna med lägre innehåll av lagerbärsolja oftast lika välgörande.

Aleppotvålen sägs vara alla hårda tvålars moder. Det finns en lång historia på flera tusen år vad gäller tillverkning av tvålen. Den utvecklades ursprungligen i Aleppo som var en fästningsstad i Syrien. På 1100-talet tog korsriddarna med sig tvålen till Europa. Än idag tillverkas tvålen efter samma metoder och tillåts mogna 8-12 månader innan färdig produkt. Det betyder att tillverkningstiden för varje tvål är nästan ett år.

Den rena olivoljan hälls ned i stora traditionella kärl med vatten och soda, vilket är försvunnet i den färdiga produkten. Oljan ombildas sedan långsamt i den klassiska förtvålningsprocessen. Efter upphettning till2 00 grader och flera filtreringar tillsätts rätt mängd lagerbärsolja och tvålblocken får stelna och kallna.

Tvålblocken skärs sedan ut för han och får torka i 8-12 månader. Allting övervakas och styrs av skickliga "soapmasters", som följer den gamla traditionen och för hantverket vidare. Till sist stämplas de med ett äkthetssigill från respektive tillverkare.

Tvålarna är tillverkade enligt de gamla traditionerna av två certifierade soapmasters som under dramatiska former lyckats fly från krigen i Syrien och sedan orkat starta upp en ny tillverkning i Tunisien. Tvålarna innehåller enbart oljor av mycket hög kvalité.

Den tvål du håller i din han är inte vilken tvål som helst, utan ett mångtusenårigt hantverk som nästan utrotades på grund av konflikten i Syrien.

Lathund för olika användningsområden

Användningsområde Tvåltyp: Innehåll av lagerbärsolja

*Torr och känslig hy: 4-30% beroende på hudproblem

*Normal hy: 4-12%

*Kropp och ansiktstvål: 4-30% beroende på eventuella hudbesvär

*Sminkborttagning: 4-30% alt. flytande bodywash natural

*Tonårshy: 12-30%

*Schampo: 4-30% beroende på eventuella hudproblem

*Raktvål: 12-30%

*Insektsbett: 20-30%- Gnid med en fuktad tvål direkt på bettet och låt sitta kvar. (klådan förvinner snabbt)

*Intimtvål: 4-12%

*Hårvax: 4-30%

*Löddrar i saltvatten: 4-30%

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen